Alles over chip-tuning

Wat is chip-tuning? Met chip-afstemming manipuleer de verschillende parameters van uw motor om er extra kracht van te winnen. Meestal moet een persoon een aantal wijzigingen aanbrengen aan de motor om kracht te krijgen, maar het kan nogal gevaarlijk zijn en misschien zelfs een brand veroorzaken. Daarom zou een persoon die de macht wenst te krijgen van zijn voertuig, professionele hulp moeten zoeken door het zelf te doen.

Er zijn verschillende manieren om chip-tuning te doen. De eerste staat bekend als mechanische modificatie en omvat het veranderen van het oliefilter, luchtfilters en andere onderhoudstaken om de prestaties te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat het geen invloed heeft op de werkvolgorde van uw voertuig. Het enige dat u moet garanderen, is dat u uw olie volgens de aanbevolen frequentie wijzigt. Er zijn enkele andere wijzigingen die worden uitgevoerd om het brandstofverbruik en de prestaties te verbeteren.

Sommige hiervan omvatten het verhogen of verlagen van het niveau van inname- en uitlaatpijpen, waarbij de koppijpen en de inductiekit en nog veel meer kunnen worden gewijzigd.

In aanvulling op handmatige modificatie, bieden fabrikanten softwareprogramma’s die helpen bij het wijzigen van de OEM-chip en de zekering in de aangepaste chip- en zekeringset die door de klant wordt verstrekt volgens zijn vereisten. Het voordeel van deze softwareprogramma’s is dat ze geen fysieke aanpassing aan het voertuig vereisen; Deze softwareprogramma’s kunnen echter een aantal handmatige werk en expertise vereisen vanwege de complexiteit van het wijzigen van de fabrieksinstellingen.

Het hoofddoel van chip-afstemming is om de interne verbrandingsmotor af te stemmen om de brandstofefficiëntie, kracht en prestaties te verbeteren. De manier waarop chip-tuners de OEM-chips en zekeringen veranderen, is door gebruik te maken van elektronische apparaten die sensoren worden genoemd. Deze sensoren zijn geïnstalleerd in de verschillende delen van het voertuig om nauwkeurige metingen op de prestaties en het brandstofverbruik te krijgen. Nadat u de metingen hebt gekregen, worden de gegevens geconverteerd naar grafisch formulier en geanalyseerd met een computerprogramma. Op basis van de metingen en de analyse worden de nieuwe set zekeringen en fiches geïnstalleerd om optimale resultaten te krijgen.

Chip Tuning is de meest economische methode van voertuigmodernisering. Daarom heeft het de voorkeur door een groot aantal mensen. Chipping is echter een vervelend proces dat kennis en vaardigheid vereist. Voordat u de motor aftast, moet u ervoor zorgen dat u de nodige gereedschappen en apparatuur hebt voor het correct uitvoeren van de taak. Deze gereedschappen en apparatuur kunnen worden verkregen van automatische gespecialiseerde winkels en online winkels. Voordat u echter een gereedschap of materiaal koopt, is het beter om de klantrecensies over de producten te lezen, zodat u nauwkeurige informatie krijgt over de kwaliteit van materialen die worden gebruikt voor chiptuning.

De voordelen van automotive chiptuning zijn niet alleen beperkt tot brandstofefficiëntie; Het maakt ook het onderhoud van uw voertuig voor economische kosten mogelijk. Chip Tuning verbetert de prestaties van uw motor, verbetert het brandstofverbruik en laat uw motor gladderen. Het is erg belangrijk om de afstemmingsprocedure regelmatig uit te voeren om ongewenste motorproblemen en frequente onderhoudskosten te voorkomen. Wacht dus niet en maak de juiste investeringsbeslissing over uw voertuig!

Klik hier voor meer informatie Chipperformance